Ce au pățit două femei la un aparat de reciclat sticle din Pitești. Un bărbat și-a pierdut răbdarea și le-a certat în public
Oamenii stau la rând zeci de minute, în unele cazuri, pentru a recicla sticlele, astfel încât să recupereze cei 50 de bani. Două femei din Pitești au întins nervii la maxim celor care stăteau la rând.
Ce au făcut două femei la aparatele de reciclare a sticlelor
Garanția de 50 de bani pe care trebuie să o plătim pentru sticlele cumpărate nu este pe placul tuturor. Unii sunt de acord cu legea dată, deoarece reciclarea este oarecum „obligatorie”, pentru a nu pierde cei 50 de bani.
În orice caz, nu puține au fost cazurile în care oamenii au stat la coadă pentru a recicla sticlele. La Pitești, de exemplu, două femei care au mers să recupereze garanția au format o coadă considerabilă în spatele lor.
De ce? Ei bine, cele două au venit cu sticlele puse într-un sac de cartofi. Pe lângă faptul că se prindeau în găurile sacului, introduceau sticlele invers, iar aparatul le refuza mereu. Un bărbat care stătea la rând s-a oferit să le ajute.
„Desigur, la un moment dat le-am sugerat că ar trebui să încerce varianta propusă de aparat, aceea de a introduce sticla „cu gâtul spre dumneavoastră”. Și, ce să vezi, succes!
Treaba la două mâini a mers mult mai bine, până spre final, când cele două „pupeze” au socotit că sticlele respinse trebuie îndesate în aparat, la grămadă. Atât eu, cât și restul oamenilor care așteptau la coadă, am rămas blocați, la fel ca și aparatul”, a relatat Ziarul de Argeș.
Românii au făcut din reciclarea sticlelor un job
Conform statisticilor, mai puțin de 10% din ambalaje erau duse la reciclat înainte de a se plăti garanția de către clienți. Între timp, din ce în ce mai mulți români au început să recicleze, pentru a-și recupera banii.
De asemenea, alții adună ambalaje de la instituții, clienți sau pur și simplu le caută pentru a le duce la automate. Din cele 694 de milioane de ambalaje puse pe piață în luna iunie, 347 de milioane au fost reciclate.
Prin urmare, în jur de 25.000 de tone de plastic, metal și sticlă nu au mai ajuns să polueze mediul. Este o rată lunară de reciclare de aproximativ 50%, față de 5% cât se înregistra în luna februarie.
La această creștere contribuie și cei care adună constant recipiente pentru câțiva bani în plus. Probabil i-ați văzut la automatele de reciclare cu sacii plini. Din păcate, pentru unii, este singura sursă de venit.